ViktVäktarna - Tomat- och nektarinsallad med saltrostade pumpakärnor

Tomat- och nektarinsallad med saltrostade pumpakärnor

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smarrig tomat- och nektarinsallad toppad med saltrostade pumpakärnor förgyller vilken middag som helst!

Ingredienser

Pumpakärnor

2 msk

Tomat

400 g, blandade

Nektarin

2 st

Olivolja

1 msk

Lime

1 msk, pressad

Ruccola

70 g

Salladslök

2 st

Instruktioner

  1. Rosta pumpakärnor i en torr panna tills de börjar poppa. Strö över lite salt och häll på en liten skvätt vatten, låt det koka in och fröna bli helt torra igen.
  2. Skiva tomat och klyfta nektarin, lägg i en skål. Blanda ner olja och pressad lime
  3. Lägg ruccola på ett serveringsfat och fyll på med tomat och nektarin. Toppa med strimlad salladslök och rostade pumpakärnor.