Foto av Torsk med gräddfilssås från WW ViktVäktarna

Torsk med gräddfilssås

13
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Stekt torsk serverad med en kall sås och potatis. Enkelt, men med kryddor som kapris och tabasco blir det en smak att minnas. Prova såsen även till andra rätter.

Ingredienser

Matlagningsyoghurt 8%

4 msk

Majonnäs, lätt 30%

1 tsk

Gräddfil 12%

4 msk

Gurka

1 bit(ar)

Purjolök

1 bit(ar)

Kapris

1 tsk

Tabasco

2 droppe(ar)

Torsk

150 g

Salt

2 krm

Peppar

1 krm

Olivolja

1 tsk

Potatis

200 g

Broccoli

2 dl

Tomat

1 st

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs och gräddfil. Blanda i hackad gurka, hackad purjolök och kapris. Krydda med tabasco. Krydda fisken med salt och peppar. Stek ett par min på vardera sida i olja. Servera med sås, kokt potatis, broccoli, tomat och sallad.