Foto av Torsk med sparris och saffranssås från WW ViktVäktarna

Torsk med sparris och saffranssås

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Ett gott recept med torsk, saffranssås och sparris. Passa på att äta mycket sparris på våren och sommaren när det går att få tag på den svenska, så gott!

Ingredienser

Potatis

2 st

Sparris

250 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

1 st

Stjälkselleri

¼ st

Rapsolja

1 tsk

Vatten

1 dl

Matlagningsvin, vitt

1 msk

Saffran

½ pkt

Torsk

175 g

Körvel

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Dela sparris i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 12 minuter. Skala morot och lök, hacka sedan det och sellerin. Fräs det i ½ tsk olja i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och saffran. Låt det koka upp under omrörning och sedan sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en fettsnål stekpanna med resterande olja och stek fisken på båda sidor. Servera med potatis, sparris och sås. Garnera med körvel.