Torskrygg med hasselbacksrödbetor och vitvinssås
8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns olika teorier om när och var hasselbackspotatisen skapades, men den vanligaste är att det skapades på restaurang Hasselbacken på Djurgården någon gång på 40-talet. Den klassiska varianten består av smör och ströbröd som läggs uppe på en skårad potatis och sedan ugnsbakas. För att inte skära rakt genom potatisen, eller i detta fall rödbetan, kan du lägga den i en djup sked eller slev när du skär.
Ingredienser
Torsk
500 g
Rödbetor, färska
1 kg, förkokta
Getost (chèvre)
100 g
Honung, flytande
½ msk
Hasselnötter
30 g
Schalottenlök
1 st
Margarin flytande 80%
½ msk
Vetemjöl
1 msk
Matlagningsvin, vitt
1 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2 dl
Fiskfond
1 msk
Mangold
70 g