ViktVäktarna - Tortillapaj med quorn

Tortillapaj med quorn

9
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tex-mexmiddagen i en pajform! En enkel och god rätt som garanterar slickade tallrikar.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

1 st

Olivolja

1 tsk

Champinjoner

200 g

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Oregano

1 tsk, torkad

Tomatpuré

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Quornfärs

500 g

Koriander

4 msk, hackad

Basilika

3 msk, hackad

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Ost riven 17%

100 g, lagrad

Tomat

4 st

Salladslök

2 st

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och tärna morot och selleri smått.
  2. Värm olja i en stor gryta och fräs grönsakerna tills de mjuknat, ca 15 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Skiva svamp, tärna paprika och finhacka vitlök.
  5. Blanda ner svamp och paprika i grytan och låt steka med ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré och stek under omrörning ca 1 minut. Blanda sedan ner vinäger, krossade tomater, vatten, buljongtärning och quornfärs. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda ner halverade oliver, 3 msk koriander och basilika.
  6. Sprid ut ¼ av quornröran i en pajform. Lägg på ett tortillabröd och strö över ¼ av osten, fortsätt med resterande röra, tortillas och ost. Sätt in i ugnen tills den är gyllene, ca 25 minuter.
  7. Hacka tomater, salladslök och 1 msk koriander. Blanda ihop med rivet skal och pressad saft från lime. Servera till tortillapajen.