Foto av Ugnsstekt äpple från WW ViktVäktarna

Ugnsstekt äpple

3
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Syrligt och friskt, mjukt äpple - varmt, direkt från ugnen. Häll över lite yoghurt med vanilj och garnera med kanelstång.

Ingredienser

Äpple

4 st

Kanel

1 tsk

Sirap

4 tsk, mörk

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Vaniljsocker

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur äpplena men behåll skalet. Ställ dem i en ugnsform. Strö lite kanel ner i kärnhushålet. Ringla över sirap. Baka äpplena mjuka i ugnen ca 20 minuter. Blanda under tiden till en vaniljsås av naturell yoghurt smaksatt med vaniljsocker. (Om du vill att såsen ska ha de karakteristiska små svarta vaniljprickarna kan du även blanda ner 1 tsk vanila koncentrat). Låt såsen dra i kyl en stund. Servera äpplena ljumma med vaniljsåsen.