Foto av Varmrökt lax med vitvinsås från WW ViktVäktarna

Varmrökt lax med vitvinsås

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varmrökt lax med räkor och vitvinssås. En riktig helgrätt!

Ingredienser

Potatis

600 g, kokt

Lax varmrökt

500 g

Skalade räkor

2 dl

Tomat

2 st

Citron

1 st

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Smör

1 tsk

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Fiskfond

1 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Dill

½ knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Finhacka lök och stek i smör i en kastrull. Slå på vin och grädde och blanda ner fond. Låt puttra några min. Blanda ner redning och smaka av med salt och peppar. Hacka dill och blanda ner.
  3. Lägg upp lax och skivad tomat på tallrikar. Toppa med räkor. Servera med potatis och sås. Garnera med citron och dill.