Foto av Viltgryta med  pressad potatis från WW ViktVäktarna

Viltgryta med pressad potatis

12
Points®
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig rätt att laga och avnjuta en mörk höst- eller vinterdag. Lyser garanterat upp tillvaron!

Ingredienser

Älgstek

400 g, grytbitar

Champinjoner

200 g

Palsternacka

300 g

Lök

300 g, steklök

Margarin flytande 80%

2 tsk

Viltfond

2 msk

Mango chutney

3 msk

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Potatis

1200 g

Instruktioner

  1. Skala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn dem i 1 tsk margarin och lägg dem åt sidan. Bryn köttet i resterande margarin och slå på ca 7 dl vatten, viltfond och chutney. Låt köttet koka sakta i 40 minuter, tillsätt grönsakerna och låt det koka ytterligare i ca 20 minuter. Strö på såsredningen. Smaka av med chutney, salt och svartpeppar. Servera grytan med pressad potatis.