Foto av Wokad ryggbiff med mango från WW ViktVäktarna

Wokad ryggbiff med mango

8
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Wok är kanske den mest ultimata vardagsmiddagen eftersom det går så rackarns snabbt och kan varieras hur mycket som helst efter vad du själv gillar och har hemma. Denna variant är lite annorlunda och känns lite lyxig, med ryggbiff och mango. Smaksatt med ingefära, vitlök, chili och sesamolja. Givetvis toppat med koriander.

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Salladslök

3 st

Mango

1 st

Ryggbiff nöt

500 g

Japansk soja

1½ msk

Ingefära

1 bit(ar)

Sesamolja

1 msk

Sockerärter

200 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka vitlök och chili. Strimla salladslök. Klyfta mango.
  3. Strimla köttet och lägg i en skål med soja, vitlök och riven ingefära.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek köttet. Ta upp det och lägg ner sockerärtor tillsammans med en skvätt vatten, låt steka ca 1 minut. Blanda ner chili och salladslök och stek ytterligare 1 minut. Blanda slutligen ner köttet och mangon och blanda runt så att allt värms.
  5. Servera med ris och toppa med koriander.

Anteckning

Det är väldigt gott att toppa med lite rostad lök.