ViktVäktarna - Basilikarullader

Basilikarullader

8
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig rätt med köttrullar fyllda med vitlöks- och basilikahack.

Ingredienser

Innanlår, nöt

600 g

Basilika

1 kruka(or)

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Vatten

7 dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Köttbuljongtärning

1½ st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

800 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Sparris

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Hacka basilika och vitlök och blanda ihop. Lägg basilikahacket på köttet. Krydda med salt och peppar, rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn i olja i en panna.
  2. Tillsätt vatten, matlagningsvin och buljongtärning. Skär morötter i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 30 minuter, köttet ska börja falla isär lite.
  3. Koka under tiden potatis.
  4. Skär purjolök och sparris i bitar och lägg ner i köttgrytan. Låt koka tills grönsakerna precis börjar bli mjuka.

Anteckning

Vill du att såsen ska tjockna så red den med lite majsstärkelse