Foto av Biff med asiatisk vinsås från WW ViktVäktarna

Biff med asiatisk vinsås

11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Den här snabblagade rätten är supergod! Med den asiatiska vinsåsen får nudlarna god smak av vitlök och chili, vilket också passar utmärkt till biffen.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

125 g

Rapsolja

1 tsk

Äggnudlar kokta

1½ dl

Spenat, förvälld/fryst

50 g

Cocktailtomater

6 st

Lök

1 st, gul/gula, liten

Vitlök

1 klyfta(or)

Vin, rött 11%

½ dl

Vatten

½ dl

Kalvfond

1 msk

Sweet chilisås

1 msk

Vetemjöl

¼ msk

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs spenat och halverade tomater lätt i 1/2 tsk olja. Lägg lök, vitlök, vin, vatten, fond och chili i en kastrull och koka ca 5 minuter. Rör ut mjölet i lite vatten och rör ner. Låt såsen koka upp på nytt. Stek biffen i resterande olja, krydda med salt och peppar. Servera med nudlar, grönsaker och sås.