ViktVäktarna - Birchermüsli med mandel och körsbär

Birchermüsli med mandel och körsbär

6
Points®
Total tid
8 tim 10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lyxig birchermüsli gjord på havregryn, chiafrön, äpple och mandeldryck. Toppad med apelsinkokta körsbär och rostade mandelspån.

Ingredienser

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Havregryn

3½ dl

Chiafrön

1 msk

Mandeldryck, osötad

5½ dl

Agavesirap

1 msk

Körsbär

250 g, frysta

Apelsin

½ st

Agavesirap

1 tsk

Mandelspån

1 msk

Instruktioner

  1. Riv äpple och blanda ihop med havregryn och chiafrön i en skål. Blanda ner mandeldryck och sirap. Sätt in i kylen övertäckt över natten.
  2. Lägg körsbär, rivet apelsinskal och sirap i en kastrull och koka upp. Låt sjuda några minuter. Mosa lätt med en gaffel och blanda ner i gröten.
  3. Rosta mandelspån i en torr panna och toppa gröten.

Anteckning

Har du mandelextrakt är det gott att tillsätta några droppar i gröten för extra mandelsmak!