ViktVäktarna - Burritobowls med blomkålsris och bönor

Burritobowl med kryddigt ris och bönor

4
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Om du vill ha något som går snabbt att slänga ihop ska du testa denna goda sallad med mexikanska influenser.

Ingredienser

Blomkål

600 g

Rapsolja

1 tsk

Koriander

1 tsk, torkad

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Olivolja

1½ msk

Avokado

1 liten(t)/små

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

4 dl

Rödvinsvinäger

2 tsk

Tacosås (salsa)

4 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Kör blomkål i en matberedare till stora smulor.
  2. Värm rapsolja i en panna och fräs blomkålen några minuter tills det mjuknat. Lägg över i en skål och blanda ner kryddorna och en halv matsked olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva avokado.
  4. Lägg upp blomkålsriset i portionsskålar och toppa med sköljda och avrunna bönor, majs och avokado.
  5. Vispa ihop resterande olivolja, vinäger, salt och peppar och ringla över salladen. Toppa med en klick salsa och koriander.

Anteckning

Har du ingen matberedare går det bra att riva blomkål på rivjärn eller köpa färdigt blomkålsris.