Foto av Chokladmarängtårta från WW ViktVäktarna

Chokladmarängtårta

14
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Krispig marängbotten, chokladkräm och hallon. En läcker festtårta med färska bär och citronmeliss som frisk garnering.

Ingredienser

Ägg

3 st

Socker

2¾ dl

Cornflakes

3 dl, rice krispies

Mellangrädde 27% ovispad

3¾ dl

Margarin 80%

50 g

Choklad mörk

75 g

Hallon

2 dl

Jordgubbar

1 dl

Björnbär

1 dl

Citronmeliss

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm). Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt 2 dl socker lite i taget under fortsatt vispning tills det blir styvt. Vänd sist ner flingorna (typ Rice Krispies). Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapper. Grädda ca 1 timme i ugn. Låt svalna i ugn (kan med fördel stå hela natten). Häll äggulor, 3/4 dl socker och 3/4 dl grädde i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills det tjocknar. Tag genast av kastrullen från värmen, tillsätt margarin och choklad i bitar. Rör så att det smälter, låt svalna. Dela marängbottnen i två lika stora bottnar. Bred ut chokladkrämen och lägg på hallon på ena bottnen. Lägg på den andra bottnen. Bred på vispad grädde. Garnera med resterande färska bär och citronmeliss.