Foto av Chokladmarängtårta från WW ViktVäktarna

Chokladmarängtårta

13
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Krispig marängbotten, chokladkräm och hallon. En läcker festtårta med färska bär och citronmeliss som frisk garnering.

Ingredienser

Ägg

3 st

Socker

2¾ dl

Cornflakes

3 dl, rice krispies

Mellangrädde 27% ovispad

3¾ dl

Margarin 80%

50 g

Choklad mörk

75 g

Hallon

2 dl

Jordgubbar

1 dl

Björnbär

1 dl

Citronmeliss

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm). Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt 2 dl socker lite i taget under fortsatt vispning tills det blir styvt. Vänd sist ner flingorna (typ Rice Krispies). Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapper. Grädda ca 1 timme i ugn. Låt svalna i ugn (kan med fördel stå hela natten). Häll äggulor, 3/4 dl socker och 3/4 dl grädde i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills det tjocknar. Tag genast av kastrullen från värmen, tillsätt margarin och choklad i bitar. Rör så att det smälter, låt svalna. Dela marängbottnen i två lika stora bottnar. Bred ut chokladkrämen och lägg på hallon på ena bottnen. Lägg på den andra bottnen. Bred på vispad grädde. Garnera med resterande färska bär och citronmeliss.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!