Foto av Fläskfilé med kokos från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med kokos

13
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här fläskfilén är het och har en exotisk touch med kokos. En festlig rätt som dessutom är lättlagad!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, jasminris

Japansk soja

3 msk, Ketjap manis

Kokosflingor torkade

4 msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Citron

1 st, 2 msk pressad saft

Fläskfilé

800 g

Sambal oelek

2 tsk, 1-3 tsk

Tomat

4 st, gärna plommontomater

Lök

1 st, röd/röda

Vitvinsvinäger

1 msk

Sweet chilisås

4 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Blanda ihop ketjap manis, kokos, finhackad gul lök, pressad vitlök, olja och citron i en stor bunke. Lägg ner köttet och låt sedan marinera i kylen 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250º och grill.
  4. Grilla köttet i ugn ca 3 minuter på varje sida.
  5. Skiva tomat, hacka rödlök och blanda till en sallad. Smaksätt med salt, peppar och vinäger.
  6. Servera grillad fläskfilé med tomatsallad, ris och sweet chilisås.

Anteckning

Det går bra att byta ut fläskfilén mot kalkon, kyckling, viltkött eller quorn.