Foto av Focacciapizza från WW ViktVäktarna

Focacciapizza

10
Points®
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Fantastisk pizza som är en favorit hemma. Välj toppingförslagen här i receptet, eller hitta på eget, men glöm inte att räkna på det.

Ingredienser

Jäst

1 pkt

Vatten

6 dl

Olivolja

½ dl

Salt

1 tsk

Rosmarin

1 tsk

Vetemjöl

13 dl

Tomater, passerade

2 dl

Tomatpuré

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Rosmarin

2 tsk

Ost riven 17%

2 dl

Lufttorkad skinka

8 skiva(or)

Champinjoner

8 st

Cocktailtomater

10 st

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vatten. Blanda ner olja, salt, rosmarin och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 30 min. Häll upp degen i en bakpappersklädd långpanna och platta ut den. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Blanda samman passerade tomater, tomatpuré, och pressad vitlök. Bred det över bottnen. Strö över rosmarin och ost. Lägg på skinka i mindre bitar, skivad svamp, halverade tomater och oliver. Grädda ca 20 min. Ta ut, låt svalna lite. Skär upp i bitar och servera med sallad. Tips! Perfekt att ha med sig i skidbacken.