ViktVäktarna - Frittata med blomkål och feta

Frittata med blomkål och feta

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Omelett på italienska. Med grekiska inslag i form av fetaost. Och så lite bladspenat för krisp och fräschör.

Ingredienser

Blomkål

500 g

Olivolja

2 msk

Ägg

8 st

Salladsost (feta) 25%

100 g

Spenat, färsk

100 g

Oregano

1 msk, färsk finhackad

Instruktioner

  1. Dela blomkål i små buketter. Stek dem i olja på hög värme i en stekpanna tills de blir härligt knapriga.
  2. Sänk värmen, vispa ihop äggen och häll över blomkålen. Smula över fetaost, salta, peppra och sätt på ett lock.
  3. Stek på låg värme tills omeletten börjar stanna. Toppa med spenat och oregano.

Anteckning

Servera den här rätten med tunt hyvlad fänkål eller en grönsallad.