Fröknäcke

1
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Lätt
Hemmagjorda knäckebröd fullproppade med smaskiga frön.

Ingredienser

Sesamfrön

1 dl

Linfrön

1 dl

Solrosfrön

2 msk

Pumpafrön

2 msk

Vetemjöl

2 dl

Salt

½ tsk

Vatten

2 dl

Olivolja

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Häll på vatten och olja. Rör till en jämn smet. Låt vila övertäckt i kylen ca 8 timmar eller över natten.
  2. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 15 min. Ta ut plåten och skär/sporra ut 30 bitar. Sänk värmen i ugnen till 150° och grädda ytterligare ca 35 min. Ta ut och låt svalna på galler.

Anteckning

För glutenintoleranta byt ut vetemjöl till majsmjöl.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!