ViktVäktarna - Grillad kotlett med krispig potatissallad

Grillad kotlett med krispig potatissallad

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här krämiga potatissalladen med krispiga och syrliga äpplen passar utmärkt till grillat. Förbered den gärna en stund innan, men spara då lite av fraicheröran att blanda i strax innan servering då potatisen drar åt sig av den.

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Marinad, max 1 gram fett

75 g, 1 påse

Potatis

500 g

Äpple

3 medelstor(t)/medelstora, gröna, t.ex. granny smith

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Fraiche 5%

1½ dl

Majonnäs, lätt 30%

¾ dl

Socker

1 tsk

Senap

2 msk

Sallad

70 g

Sockerärter

100 g

Instruktioner

  1. Lägg kött i marinad i en plastpåse.
  2. Tärna och koka potatis. Skala och tärna äpple, strimla purjolök. Lägg över allt i en skål.
  3. Blanda ihop fraiche, majonnäs, socker och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i skålen med potatis, äpple, purjolök och sockerärter.
  4. Grilla köttet och servera med potatissallad, grönsallad och sockerärter.

Anteckning

Köp färdigtärnad potatis och spara tid!