ViktVäktarna - Grönkålschips med parmesan

Grönkålschips med parmesan

1
Points® value
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Snacksa lite smartare med dessa löjligt goda grönkålschips toppade med parmesan. Grönkålschips är inte bara gott utan också ett smart sätt att lura i eventuella småbarn kål. Ät dem i tv-soffan istället för chips, eller ha dem som topping på sallader, soppor, pastan eller en mustig gryta.

Ingredienser

Grönkål

200 g

Olivolja

1 msk

Vitlökspulver

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Parmesanost

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Repa och dela kål i mindre bitar, blanda ihop med olja och vitlökspulver.
  3. Lägg ut i jämna lager på plåtar med bakplåtspapper och sätt in i ugn 20-25 minuter tills de är krispiga.
  4. Låt kålchipsen svalna något och strö över flingsalt, chili flakes och parmesan.

Anteckning

När du torkar/rostar grönkål försvinner mycket av vätskan och energin blir mer koncentrerad. Därför får grönkålschips ett Pointsvärde.