Foto av Japansk tofu från WW ViktVäktarna

Japansk tofu

14
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Har du inte provat tofu förr så testa detta receptet och du lär inte bli besviken! Goda smaker av ingefära och cayenne lyfter rätten.

Ingredienser

Tofu

400 g

Champinjoner

200 g

Japansk soja

3 msk, japansk

Rapsolja

2 tsk

Ingefära

1 msk, 1/2 - 1 msk färskriven

Cayennepeppar

½ tsk

Risnudlar okokta

400 g

Rapsolja

2 tsk

Spenat

100 g

Instruktioner

  1. Dela tofun i tärningar. Dela svampen i kvartar. Blanda samman soja, olja, ingefära och cayennepeppar. Häll det över tofu och svamp, vänd om. Koka nudlarna. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta upp tofu och svamp med en hålslev, spara marinaden. Stek tofu och svamp i oljan på hög värme tills det har fått fin färg. Tillsätt spenar och ½ dl vatten. Låt spenaten mjukna. Häll över marinaden. Servera med nudlar och en sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!