Foto av Kryddiga köttbullar i kokossås från WW ViktVäktarna

Kryddiga köttbullar i kokossås

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddiga köttbullar gjorda på kycklingfärs som läggs i en god kokossås. Servera med ris.

Ingredienser

Kycklingfärs 5%

400 g

Spiskummin

2 tsk, 1-2 tsk

Chilipulver

2 tsk, 1-2 tsk

Lime

1 st, ½-1 lime, rivet skal och saft

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl, vildris

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Currypasta

1½ tsk, 1-2 tsk

Rapsolja

2 tsk

Paprika

1 st, röd

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Kokosmjölk, lätt

400 g, 1 burk

Sockerärter

100 g

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda samman färs med kryddor, lime, salt och peppar. Forma till köttbullar. Koka riset. Strimla löken och fräs i oljan tillsammans med currypastan 1-2 min. Tillsätt paprika och morötter, fräs ytterligare 1 min. Häll på kokosmjölk och låt det koka 3-4 min. Lägg i köttbullarna och låt dem sjuda under lock ca 10 min. Lägg i sockerärterna när det återstår ca 3 min. Smaka av med honung och salt. Servera med ris.