Kryddstark laxgryta med ris

5
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tomatbaserad och örtig gryta med lax, som serveras till ris. En väldigt snabblagad och god vardagsrätt som uppskattas av hela familjen.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

2 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Dragon

1 tsk

Oregano

1 tsk

Cayennepeppar

2 krm

Tomater, krossade

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Socker

1 krm

Svartpeppar

2 krm

Lax

500 g

Instruktioner

  1. Tillaga ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och morötter.
  3. Hetta upp margarin och fräs paprikapulver, dragon, oregano och cayennepeppar några sekunder. Lägg i lök, vitlök och morötter och stek några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, låt puttra 3-4 minuter. Smaka av med socker och svartpeppar. Skär lax i bitar. Lägg i laxen och låt sjuda några minuter tills laxen är klar. Servera med ris och sallad.
  5. Tips! Vill du runda av smaken på laxgrytan kan du tillsätta en klick fraiche.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!