Kryddstark laxgryta med ris

Total tid
0:30
Förberedelse
0:10
Tillagningstid
0:20
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tomatbaserad och örtig gryta med lax, som serveras till ris. En väldigt snabblagad och god vardagsrätt som uppskattas av hela familjen.
Ingredienser
  • Ris, okokt
    2 dl
  • Lax
    500 g
  • Lök
    1 st, gul/gula
  • Vitlök
    1 klyfta(or)
  • Morot
    2 st
  • Margarin flytande 80%
    2 tsk
  • Paprikapulver
    1 tsk
  • Dragon
    1 tsk
  • Oregano
    1 tsk
  • Cayennepeppar
    2 krm
  • Tomater, krossade
    1 förp
  • Grönsaksbuljongtärning
    1 st
  • Socker
    1 krm
  • Svartpeppar
    2 krm
Instruktioner
  1. Tillaga ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i 2 cm kuber. Skala och hacka lök, vitlök och morötter.
  3. Hetta upp margarin och fräs paprikapulver, dragon, oregano och cayennepeppar några sekunder. Lägg i lök, vitlök och morötter och stek några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, låt puttra 3-4 minuter. Smaka av med socker och svartpeppar. Lägg i laxen och låt allt bli varmt. Servera med ris och sallad.
  5. Tips! Vill du runda av smaken på laxgrytan kan du tillsätta en klick fraiche.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!