Kryddstark laxgryta med ris

Bli medlem idag!
Och hitta ditt favoritrecept!
Välj medlemskap
Total tid:
30min
Förberedelse:
10min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel

Tomatbaserad och örtig gryta med lax, som serveras till ris. En väldigt snabblagad och god vardagsrätt som uppskattas av hela familjen.

Ingredienser
  • 2 dl Ris, okokt
  • 500 g Lax
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 2 st Morot
  • 2 tsk Margarin flytande 80%
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Dragon
  • 1 tsk Oregano
  • 2 krm Cayennepeppar
  • 1 förp Tomater, krossade
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm Socker
  • 2 krm Svartpeppar
Instruktioner

Tillaga ris enligt anvisning på förpackningen.

Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i 2 cm kuber. Skala och hacka lök, vitlök och morötter.

Hetta upp margarin och fräs paprikapulver, dragon, oregano och cayennepeppar några sekunder. Lägg i lök, vitlök och morötter och stek några minuter.

Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, låt puttra 3-4 minuter. Smaka av med socker och svartpeppar. Lägg i laxen och låt allt bli varmt. Servera med ris och sallad.

Tips! Vill du runda av smaken på laxgrytan kan du tillsätta en klick fraiche.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!