Foto av Kyckling med het ananassalsa från WW ViktVäktarna

Kyckling med het ananassalsa

7
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den grillade kycklingen med smak av paprika tillsammans med den heta ananassalsan är en perfekt matchning!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprikapulver

3 tsk

Rapsolja

2 tsk

Sockerärter

150 g

Bladspenat

70 g, 1 påse

Ananas, färsk

300 g

Gurka

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

2 msk, färsk

Mynta

3 msk, färsk

Lime

1 st, 1 msk saft

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka riset. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver. Stek filéerna i rapsolja 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. Halvera sockerärterna och doppa dem i kokande vatten. Låt rinna av och spola dem i kallt vatten. Blanda med spenat. Hacka ananas, gurka, lök och chili. Lägg allt i en skål och tillsätt hackad koriander och mynta. Rör ner pressad lime och olivolja. Lägg upp spenatblandningen på tallrikar. Lägg på kyckling och ananassalsa. Servera med ris och limeklyftor.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!