Foto av Kyckling- och potatisgratäng från WW ViktVäktarna

Kyckling- och potatisgratäng

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En busenkel örtig gratäng med vinbakad kyckling, potatis och tomat. Gratineras givetvis med ost.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Potatis

800 g

Lök

1 st, röd/röda

Oregano

2 msk, hackad

Basilika

1 msk, hackad

Vatten

2 dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Cocktailtomater

250 g

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kyckling. Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök.
  3. Varva kyckling, potatis och lök i en ugnsfast form. Strö över oregano och basilika.
  4. Blanda vatten och vin. Smula ner buljongtärningarna och pressa i vitlök. Häll över gratängen.
  5. Halvera tomaterna och fördela över gratängen. Krydda med salt och peppar. Strö över ost. Ställ in i ugnen ca 40 minuter.

Anteckning

Vill du ha mer sås, öka mängden vin och vatten.