Foto av Lax- och ananasgryta från WW ViktVäktarna

Lax- och ananasgryta

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Fruktig exotisk gryta med spännande smakupplevelser.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Lax

125 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Ananas

100 g

Grönsaksbuljong

1½ dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 msk

Dill

1 msk, hackad

Citron

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Koka riset. Dela laxen i kuber och strimla purjolöken. Stek laxbitarna ett par minuter i olja. Ta upp laxbitarna och håll dem varma. Fräs purjon 1- 2 min, häll på buljong och låt det sjuda sakta ca 5 min. Vänd ner ris, lax, ananasbitar, yoghurt och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Tips! Byt ut laxen till 125 g kycklingfilé.