Foto av Linssallad med rödbetshummus från WW ViktVäktarna

Linssallad med rödbetshummus

9
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Att göra egen hummus är enkelt och blir så mycket godare än färdigköpt. Testa denna smarriga med rödbetor och servera den till en grön och läcker linssallad.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Broccoli

1 stånd

Avokado

1 liten(t)/små

Gurka

½ st

Grönkål

1 st

Sesamfrön

2 msk

Rödbetor, färska

2 st, förkokta

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Tahini

1 msk

Citron

2 msk, pressad

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter. Skiva avokado tunt och tärna gurka. Dela grönkål i mindre bitar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccoli några minuter. Lägg ner grönkål och låt koka med kort. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Dela rödbetor i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med avrunna och sköljda kikärter, tahini, pressad citron, pressad vitlök och olja. Mixa till en slät röra och smaka av med salt.
  4. Lägg upp linser, grönsaker, kål och en klick hummus i skålar och toppa med rostade sesamfrön.

Anteckning

Vill du ha mer sesamsmak på hummusen, byt olivoljan mot sesamolja.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!