Foto av Palsternackssoppa med knaperstekt kalkonbacon från WW ViktVäktarna

Palsternackssoppa med knaperstekt kalkonbacon

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Soppa med palsternacka och äpple. Strö knaperstekt bacon över - en riktig festsoppa!

Ingredienser

Kalkonbacon

200 g

Lök

1 st, gul/gula

Palsternacka

500 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, syrliga

Margarin flytande 80%

2 tsk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

5 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Instruktioner

  1. Knaperstek bacon, lägg upp på hushållspapper och låt torka.
  2. Skala och hacka lök, palsternackor och äpple. Svetta löken i margarinet och tillsätt därefter palsternackor och äpple. Lägg i buljongtärning och slå på vatten. Koka det mjukt.
  3. Mixa allt med stavmixer eller motsvarande och häll i grädden. Smaka av med salt och svartpeppar. Späd med vatten för tunnare konsistens, den ska dock vara lite krämig.
  4. Bryt sönder bacon och smula över strax innan servering.
  5. Tips! Servera med en bit bröd.