Foto av Parmesanschnitzel från WW ViktVäktarna

Parmesanschnitzel

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Parmesanschnitzel - en klassiker på nytt sätt! Parmesanosten ger väldigt god smak åt schnitzeln, och med sås och potatis till blir denna rätt en fullträff!

Ingredienser

Potatis

3 st

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

125 g

Parmesanost

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

½ msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Citron

1 skiva(or)

Ansjovisfilé, konserv

1 st

Kapris

1 tsk

Köttbuljong

½ dl

Tomatpuré

1 msk

Mjölk 0,5%

1 msk

Lök

1 bit(ar), 1 tsk hackad gul lök

Champinjoner

1 st, finhackad

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Banka ut köttet och vänd i ost och ströbröd. Stek i margarinet och krydda med salt och peppar. Blanda buljong, tomatpuré, mjölk, lök och svamp i en kastrull och låt det sjuda ett par minuter. Lägg citron, ansjovis och kapris på köttbiten och servera med potatis, sås och grönsaker.