Foto av Rökt fisk och färgglad potatisgratäng från WW ViktVäktarna

Rökt fisk och färgglad potatisgratäng

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fantastisk potatisgratäng att servera till rökt makrill till exempel. Men visst, en god potatisgratäng kan du ha till mycket annat också.

Ingredienser

Potatis

8 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Mjölk 1,5%

2 dl

Spenat, färsk

75 g

Ost riven 17%

1 dl

Makrill rökt

400 g

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis, morötter, lök och vitlök. Lägg alltsammans i en kastrull. Häll över mjölk. Krydda med salt och peppar. Låt puttra 4-5 minuter. Häll hälften av potatisröran i en ugnssäker form. Fyll på med spenat och ost. Häll på resten av potatisröran. Tillaga i ugn, 225° ca 40 minuter. Servera med den rökta fisken.