Foto av Skinkgifflar från WW ViktVäktarna

Skinkgifflar

7
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Baka in skinkan och osten i gifflarna direkt och du har färdigt mellanmål att plocka fram ur frysen. Suveränt genialiskt!

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

½ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Gräddfil 12%

2 dl

Salt

1 tsk

Socker

1 tsk

Ägg

2 st

Vetemjöl

8 dl

Skinka

150 g

Mjukost (smältost) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll över det ljumma (37 grader) vattnet, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gräddfil, margarin, socker, salt, de uppvispade äggen och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en smidig deg som får jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen på bakbordet och dela i två delar. Kalva ut varje del till en rundel. Sporra sex trekanter. Lägg på skinka och bred på en klick ost på varje bit. Rulla ihop mot spetsen till en giffel. Lägg på bakpappers klädd plåt, låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 250 grader ca 8-10 minuter. Går utmärkt att frysa.