Foto av Spenatrisotto med svamp från WW ViktVäktarna

Spenatrisotto med svamp

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Vegetarisk risotto när den är som bäst, med riven parmesan ost som pricken över i:et.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Olivolja

2 tsk

Ris, okokt

1 dl, arborioris

Matlagningsvin, vitt

4 msk

Grönsaksbuljong

5 dl, 4-5 dl

Svamp

400 g, t ex ostronskivling

Salladslök

3 st

Bladspenat

200 g

Parmesanost riven

3 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp 1 tsk olja och fräs löken under omrörning. Blanda ner riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in under omrörning på svag värme. Häll på buljong, lite åt gången, låt det koka in under omrörning ca 25 min. Dela svampen i kvartar. Strimla salladslöken. Blanda ner spenaten i risotton när ca 5 min av tiden återstår. Krydda med salt och peppar och vänd ner osten. Fräs svamp och salladslök i resterande olja. Servera risotton med svamp och lök.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!