ViktVäktarna - Tofuwok med jordnötter

Tofuwok med jordnötter

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarrig och enkel wok med tofu och en massa grönsaker och örter. Toppad med jordnötter för extra crunch.

Ingredienser

Sweet chilisås

1 msk

Japansk soja

1 msk

Lime

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Tofu, fast

400 g

Pak choi

2 st

Salladslök

1 knippe(n)

Risnudlar okokta

180 g, breda

Rapsolja

2 tsk

Böngroddar

180 g

Koriander

½ knippe(n)

Thaibasilika

½ knippe(n)

Jordnötter osaltade

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop sweet chilisås, soja och pressad lime.
  2. Använd en grönsakssvarv och svarva morötterna. Skiva tofu och klappa den torr mellan hushållspapper. Tärna sedan. Strimla pak choi och salladslök.
  3. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp olja i en djup panna och bryn tofun. Lägg över på en tallrik och fräs pak choi, salladslök och morötter en kort stund. Blanda ner nudlar, tofu, sås och böngroddar och låt det fräsa med hastigt.
  5. Servera toppat med hackad koriander, thaibasilika och jordnötter.

Anteckning

För en extra matig wok, knäck i några ägg och låt dem steka med. För snabbare tillagning, köp färdig morotsspaghetti.