Foto av Yoghurtmarinerad kotlett från WW ViktVäktarna

Yoghurtmarinerad kotlett

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Yoghurt- och koriandermarinerad kotlett med frisk vitlöks- och myntasås. Couscousen till blir härligt gulfärgad med gurkmeja, och servera gärna en god sallad till!

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

½ st, gul/gula

Yoghurt naturell 0,5%

7 dl

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Koriander

1 tsk

Salt

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Japansk soja

2 msk

Honung, flytande

1 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Persilja

3 msk, färsk, hackad

Mynta

1 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Blanda 2 dl yoghurt med lök, spiskummin, gurkmeja, koriander, salt, cayennepeppar och soja i en skål. Lägg i kotletterna och vänd runt så att marinaden täcker allt kött. Ställ in i kylen i ca 2 timmar. Häll 5 dl yoghurt i ett kaffefilter och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar. Blanda den avrunna yoghurten med honung, vinäger, pressad vitlök, örter och salt. Ta upp kotletterna och skrapa av det mesta av marinaden. Stek kotletterna i margarinet. Servera med yoghurtsåsen, couscous, sallad och/eller wokade grönsaker. Tips! Smaksätt och färga couscousen med kryddor som paprikapulver och gurkmeja!