Framgångshistorier

Janne -31 kg

"Det är verkligen häftigt att ViktVäktarna har fungerat för mig hela tiden. Jag har hittat min grej och dessutom fått en massa andra hälsovinster på köpet."
Publicerad 31 oktober 2022
En framgångshistoria, Janne berrättar om sin hälsoresa med ViktVäktarnaEn framgångshistoria, Janne berrättar om sin hälsoresa med ViktVäktarna
Att ändra synen på sig själv och inte skoja på sin egen bekostnad har varit en stor förändring.

Det var i slutet av en lång sommar med ledighet, lata dagar och lite för mycket av det goda som Janne kände sig seg och trött. Han trivdes inte med sin vikt och började se sig omkring efter ett sätt att förändra sin livsstil.

- Jag slentrianåt mycket och tillslut blev ingenting gott. Jag ville inte börja träna flera gånger i veckan för det är inte för mig, jag visste att det var kosten jag ville förändra så jag signade upp för ett medlemskap i slutet av juli.

Registrerade allt

Han började följa programmet, scannade matvaror i butiken och registrerade i appen, en insats som verkligen gav resultat.

- Min viktnedgång gick bra och jag blev sporrad efterhand jag såg att det fungerade. Jag hittade smarta alternativ för att få mer för mina Points, bytte t.ex. skinkan mot kalkon.

Kände snabbt förändring

Janne hade blygsamma mål från början eftersom han inte riktigt visste hur programmet skulle fungera. Han insåg hur bra han mådde och hur snabbt han kände förändringar, det blev enklare att sitta på huk och knyta skorna.

- En av de största insikterna var att lära mig vad jag kan äta och få koll på hur många Points olika livsmedel kostar. Jag har väldigt ofta njutätit och tagit en extra portion, men numera är jag nöjd efter en portion.

Janne nu & då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
Att ändra synen på sig själv och inte skoja på sin egen bekostnad har varit en stor förändring för Janne.

Att ändra synen på sig själv och inte skoja på sin egen bekostnad har varit en stor förändring.

- Eftersom jag länge har vägt lite för mycket är det rollen jag tagit, jag har identifierat mig som livsnjutare och gjort det till en anledning att ta en portion till. Jag hittade på ursäkter och hittade anledningar till att jag var värd mer mat, men numera ser jag annorlunda på mig själv.

Firar på ett annat sätt nu

Att fira är för många kopplat till att äta eller dricka men även detta har Janne omvärderat:

- Jag ser att fira som en upplevelse jag delar med andra. Det krävs inte en massa att äta och dricka utan det är mer något vi gör tillsammans.

Janne njuter fortfarande mycket av livet, fredagsfikan är lika helig som tidigare och han avsätter alltid utrymmet som krävs för att äta en bulle då.

- Jag vill absolut inte vara den som tackar nej till det som bjuds i sociala sammanhang, därför ser jag alltid till att ha utrymme i budgeten när jag är bortbjuden. Samtidigt känner jag numera att jag är mindre känslomässigt kopplad till mat, jag är nöjd efter en portion plus att jag inte blir så trött att jag somnar i soffan efter maten.

Hittar mycket inspiration i appen

Han är fortfarande medlem och registrerar ofta i appen. Recepten hjälper familjen att hitta ny matinspiration, streckkodsläsaren hjälper honom i butiken och han ser det som en trygghet att veta vad som fungerar för honom.

- Det är verkligen häftigt att ViktVäktarna har fungerat för mig hela tiden. Jag har hittat min grej och dessutom fått en massa andra hälsovinster på köpet, avslutar Janne.

👉 Jannes 3 tips:

1. Du behöver inte göra allt på en gång.

“Många tror man måste börja springa tre gånger i veckan och lägga om kosten totalt för att göra en hälsoresa. Jag rekommenderar att fokusera på kosten, och lägg till promenader om du känner för det”

2. Köp hem det som behövs.

“ Matlådor, aktivitetsklocka och våg. Det ska inte hänga på det praktiska och det är alltid bra att göra saker enkla för sig”

3. Gillar du också att fika?

“Nicks glass har varit en riktig go-to för mig. Jag gillar även proteinpudding till mellanmål som funkar bra när jag är sugen på något sött”