Linda, -44 kg

"Den här gången slängde jag offerkoftan!"
Publicerad 22 augusti 2019

Linda, -44 kg

Linda skulle precis fylla 40 och var på vippen att skicka in en egenremiss för magoperation. Men någonting inom henne sa nej.

-Jag tänkte att nä, jag provar ViktVäktarna® en sista gång. Sen får det bli operation.

Sedan Linda var 22 år och fick sitt första barn har hon provat allt i dietväg. Inklusive ViktVäktarna. 

-Men den här gången var annorlunda, mer definitiv. Det var som om något hände i mig. Jag tog tjuren vid hornen på allvar. Och slängde rätt snart iväg offerkoftan för alltid.

Linda har länge lidit av fibromyalgi och panikångest. Senare har hon även förstått att hon haft ett matmissbruk, och insett hur allt har hängt samman. Linda har stort stöd av sin pappa som är nykter alkoholist.

-Vi har pratat mycket om det där suget. Det är precis samma för mat eller sötsaker som för alkohol. Och det här typiska tänket, att man ser sig som ett offer. Att jag har insett sambandet och lärt mig tänka om är det som gjort att jag har lyckats den här gången.

Linda, nu & då
Linda nu
Linda nu
Linda då
Linda då

Lindas “Varför”: En hållbar livsstil

Linda valde ViktVäktarna främst för att skaffa sig en hållbar livsstil, något att leva med resten av livet.

-Det känns inte som jag bantar. Det låter som en klyscha men det är det inte! Jag var så otroligt less på att banta, och det är därför jag testar ViktVäktarna igen.

De viktigaste förändringarna Linda har gjort för att lyckas är att i förväg planera allt hon ska äta, att alltid ha rejält med frukt, ägg och annan NollPoints-mat hemma samt att promenera 10000 steg om dagen. Men i grunden för allt detta finns ett jävlaranamma och en vilja av stål.

-Det är i huvudet det sitter, och det är främst det jag har jobbat med. Jag har ändrat mitt beteende kring mat och belöningar. Allt kretsar inte kring fredagsmys för att jag ska känna lycka. Det är ett evigt avvägande och jag ställer mig ofta frågan: Är detta värt att stoppa i munnen? Och svaret blir faktiskt för det mesta: Nej!

Piggare, gladare och friskare

Idag är Linda nästintill fri från fibromyalgi. Samma sak med panikångesten.

-Jag har energi över efter jobbet! Nu orkar jag gå ut eller vara med familjen på ett helt annat sätt än tidigare. Och jag är så mycket lugnare, gladare och friskare!

Till sist vill Linda poängtera att det krävdes en viss mognad för att ta steget.

-Att välja den här resan framför operation krävs så mycket mer av en själv. Jag behövde nog helt enkelt mogna en del för att klara av det. Men idag är jag så stolt över mig själv!