ViktVäktarna - Libapizza med vitkålssallad

Libapizza med vitkålssallad

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det är alltid bra att ha genvägar till god mat när tiden är knapp. Att använda libabröd som pizzabotten är en utmärkt sådan, det blir jättegott! Variera fyllning efter smak och säsong.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Tomater, passerade

1 förp

Socker

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Oregano

1 msk, torkad

Libabröd, vete

4 liten(t)/små

Champinjoner

250 g

Kalkonbacon

200 g

Ost riven 17%

2 dl

Oregano

2 tsk, torkad

Svartpeppar

1 krm

Vitkål

400 g

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

½ msk, vit

Salladskrydda

1 tsk

Socker

2 krm

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och fräs mjuk tillsammans med pressad vitlök i olja. Tillsätt passerade tomater, socker, salt, peppar och oregano. Låt puttra utan lock ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skiva champinjoner och strimla bacon.
  4. Lägg libabröd på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut tomatsås på bröden. Lägg på ost, champinjoner och bacon. Strö över oregano. Grädda i ugn ca 10 minuter.
  5. Strimla vitkål och knåda in olja, vinäger, salladskrydda, socker och svartpeppar ordentligt.
  6. Servera pizzorna med vitkålssallad.