Hitta balans med yoga

Yoga är den ultimata träningen för dig som vill bli smidig, avslappnad, rofylld och stark på en gång. Låter det för bra för att vara sant? Prova får du se!
Publicerad 18 april 2017

Många beskriver att de efter en tids regelbundet utövande av yoga får en djupare förståelse och acceptans för sig själva, sin omgivning och livet i stort. Och detta är utöver det fysiska välbefinnandet som kommer på köpet efter en tids praktiserande.

Hitta din yogastil!

Titta efter en nybörjarkurs om du aldrig provat tidigare. Välj gärna någon form av hatha yoga i början. Den anses vara grunden till de flesta moderna yogaformer. Hatha yoga ger en allsidig, fysisk genomgång av kroppen där andningen bidrar till att lugna sinnet.

Därefter kan du leta dig vidare till den yogaform som passar dig. Du kan praktisera allt från mycket lugn, stillasittande yoga till kraftfull träning med styrka, stretch och höjd puls.

Fler yogaformer att välja bland

Ashtangayoga. Dynamisk yoga med mycket styrka, stretch och kondition. En av de äldre yogaformerna och ligger till grund för moderna varianter som till exempel Power yoga.

Bikramyoga. Utförs i närmare 40-graders värme och möjliggör djup och skonsam stretch.

Medicinsk yoga. Mjuk och meditativ yogaform med såväl andnings- som kroppsövningar och meditation. Används bland annat inom vården och har goda effekter så såväl stress som smärta. Har sitt ursprung i kundaliniyoga.

Kundaliniyoga. En mer mental och meditativ form av yoga. Enligt traditionen finns en inneboende livskraft i kroppen som kan nås genom andningsövningar och mantran.