Hur man får stöd från personer som inte är med i ViktVäktarna®

Veckans strategi
Publicerad 13 juni 2023
Ibland kan livet i sig och även människorna i vår närhet påverka våra hälsosamma vanor och rutiner. Testa detta för att få dina vänner och din familj att stötta och hjälpa dig!
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
Låt oss gräva lite djupare…

Föreställ dig det här: Hela våren har du lagat bra mat, kommit igång och varit aktiv och du har hållit dig inom din Points®budget. Nu är det sommarlov. Dina barn är hemma mer, din syster är på besök, du ska på fester och på en resa med familjen.

Människorna du umgås med är en del av din miljö och omgivning och detta har stor betydelse för det du gör. Så när rutiner och vanor i omgivningen förändras, eller ditt umgänge med dem ändras, kan det störa dina invanda rutiner och vanor som håller dig på rätt spår.

Istället för att streta emot finns det en lösning: Berätta för dem att det är viktigt för dig att fokusera på din hälsa och berätta hur de förändringar som händer under sommaren påverkar dig. Det finns forskning som tydligt visar att de som får stöd från vänner och familj går ner mer och bättre i vikt än de som inte får något stöd från sin omgivning. Du kan inte kontrollera eller bestämma vad andra gör, men chansen är stor att de kommer att göra annorlunda för att visa att de stöttar dig, om du bara ger dem chansen att vara delaktiga. Läs mer om månadens tema som handlar om när rutinerna ställs på ända.