Nyhet!

Fika

ViktVäktarnas senaste kokbok är fylld med läckra fika-recept

Idén med kokboken

Fika med ViktVäktarna är boken du tar fram när du är sugen på något sött. Här hittar du klassiska småkakor och mjuka kakor, kakor som passar till fikat eller  födelsedagen och lättlagade efterrätter som blir den perfekta avslutningen på en god middag. Om du älskar kakor och efterrätter kommer den här boken att bli en favorit! Du hittar boken på ditt närmsta möte och i vår webbshop!

Har ni kålrot i kakan?

Ja, det har vi faktiskt, och kikärtor och pumpa! Att klassiska kakor och efterrätter inte gynnar hälsan är ju ingen hemlighet, därför har ViktVäktarna jobbat fram fikarecept med mindre mängd socker och fett. 

-Utmaningen när det gäller kakor, desserter och bakverk är ju mängden fett och socker och precis detta har vi tänkt på i vår nya fikabok. I boken tänker vi nytt och har slängt ner ingredienser som man normalt sätt inte bakar med i smeten. Tro det eller ej, men kålrot och pumpa gör kakorna saftiga och kan därför ersätta fett, helt eller delvis. Vi har dock aldrig gjort avkall på smaken och jag tror att ni, liksom jag, kommer att uppskatta recepten i denna läckra bok, säger Karin Nileskog, kostexpert på ViktVäktarna.

Bli medlem och sök bland tusentals recept!