Gå ner i vikt snabbt med 15 enkla och effektiva tips | WW ViktVäktarna

Gå ner i vikt snabbt -
15 enkla och effektiva tips

Våra 15 bästa tips för hur man går ner i vikt snabbt genom att äta hälsosamt, röra på sig regelbundet och ändra sina vanor. ViktVäktarna® arbetar för en hållbar viktnedgång!

Om du vill gå ner i vikt snabbt -börja med att välja ut 5 förändringar som du är säker på att du kan klara- och tillämpa dem den här veckan. Prova sedan med ytterligare fem nästa vecka. Alla tips för viktminskning och snabb viktnedgång fungerar inte för alla, så prova dig fram vilket som fungerar för dig. Många små förändringar kan ge stora viktminskningsresultat – och du får ett nytt sundare jag! Hälsosamma vanor är också bästa dieten för att gå ner i vikt snabbt -och behålla den.

1. Köp hem bra val och rensa bort dåliga

Det du har hemma är det du kommer äta. Finns det kakor i skåpet är sannolikheten stor att du kommer äta dem när suget slår till. Det är inte det roligaste om man vill gå ner i vikt snabbt! Rensa bort och handla istället hem kycklingfilé, ägg, baljväxter, och mängder med frukt och grönsaker som gör att du alltid har bra alternativ hemma för att äta något hälsosamt.

2. Planera din vecka

Genom att alltid planera maten för veckan redan på helgen är det lättare att göra hälsosamma val. Du gör troligtvis bättre val när du sitter hemma och planerar än när du står i mataffären i rusningstid en onsdagskväll.

3. Goda saker kommer i små förpackningar

Dela kaloririk mat som ost och choklad i mindre bitar. Det känns som att du får mer än det egentligen är.

4. Krydda mer och gå ned i vikt snabbt

Bunkra upp kryddhyllan och anrätta en örtträdgård i ditt fönster. Kryddor och örter ger fantastisk smak till maten för inga Points.

5. Känn igen kaloririk mat

Vill du på enkelt sätt kunna identifiera mat med mycket kalorier i? Håll ett öga på dessa ord:

  • friterad
  • gratinerad
  • panerad
  • ost
  • alfredo
  • krämig
  • carbonara

Njut i måttliga mängder. Här blir det lättare att lyckas med din viktnedgång och att gå ner i vikt snabbt, genom att tillämpa Points med ViktVäktarnas program. Här kan du läsa mer om Vad är kalorier.

6. Börja långsamt

Om du inte är van vid att äta mycket frukt och grönsaker ska du försöka göra en långsam övergång. Prova att lägga till mer frukt och grönsaker till mat som du redan tycker om. Lägg lite sallad på din macka eller ha frukt i din tallrik med fil. Det kanske låter som en paradox att Skynda långsamt för att gå ner i vikt snabbt! Vi rekommenderar inte extrema sätt att gå ner i vikt.

7. Gör inte andra saker när du äter

Om du arbetar, läser eller ser på TV när du äter lägger du inte märke till vad du äter. Från och med idag, sitt ner, tugga sakta och var uppmärksam på smaker och konsistenser. Du kommer njuta mer av din mat och äta mindre och vips går du ner i vikt snabbare!

8. Håll koll på portionsstorlekarna

​Tänk på att en stor tallrik gör att det ser lite ut på tallriken. Om du äter på en mindre tallrik kommer den att se välfylld ut. Fyll halva tallriken med grönsaker så får du en välfylld tallrik utan att det blir för mycket energi, dessutom får du i dig massor med nyttigheter. Så minskar du portionsstorlekarna.

9. Välj hälsosamma alternativ

Lär dig att byta ut mindre nyttig mat mot dess mer nyttiga motsvarighet. Hitta alternativ som passar för dig: prova lättmjölk istället för standardmjölk eller ät fullkornsbröd istället för vitt bröd.

10. Ta med lunch till jobbet

Att ta med lunch hjälper dig att kontrollera portionsstorlekarna. Det är också ett bra alternativ till restaurangmat och take-away då och då.

11. Våga göra ett aktivt val

Berätta för din svärmor att du inte vill ha en andra portion. Be din partner att sluta ge dig choklad. Tala gott om restaurangen som erbjuder hälsosammare alternativ när du och dina kollegor väljer lunchrestaurang. Prioritera dig själv och berätta för andra att du vill leva hälsosammare för att gå ner i vikt snabbt.

12. Rör dig lite mer än idag

Om din promenad har blivit för enkel, öka ansträngningen genom att hitta backar. Men lägg in dem i början av promenaden så att du orkar! Att bara lägga in lite extra motion kan gagna din viktminskning. Ta trapporna istället för hissen, eller gå till kollegan istället för att skicka ett mail.

13. Ta dina mått

Du kanske inte är nöjd med dina mått nu, men du kommer vara glad för att du skrev ner dem när du ser hur många centimeter du har blivit av med. Det är ett annat sätt för att se din framgång istället för att alltid titta på vågen. Ibland när inte siffrorna på vågen går ner så gör dina mått det istället. Med ViktVäktarna går du ner i vikt på ditt sätt.

14. Ha alltid ett bra mellanmål till hands

Mellanmålen du köper i all hast i snabbköpet är sällan de mest hälsosamma. Mellanmål är också viktigt för att fylla på energi mellan måltiderna, kommer du hem jättehungrig från jobbet, är sannolikheten större att du äter för mycket till middagen. Har du med dig en frukt i väskan har du alltid ett bra och hälsosamt mellanmål till hands.

15. Städa din garderob

Detta är ett viktigt steg för att ändra din attityd. Gör dig av med alla de plagg som får dig att se eller känna dig ful. Kasta ut allt som är för stort – ge inte dig själv alternativet att någonsin passa i de kläderna igen. Flytta fram de mindre kläderna för att motivera dig. Snart kommer jeansen som du inte ens ville se innan att passa dig.

Avslutningsvis

Läs mer om Hur fungerar viktminskning och Att gå ner i vikt på ditt sätt.

Vill du gå ner i vikt men vet inte hur du ska göra?

Om du vill se resultat med små förändringar, så ska du ta en titt på de här enkla och effektiva tipsen för att gå ner i vikt. Du vet väl att du går ner upp till 1 kg/veckan med ViktVäktarnas program?

Nedan har vi samlat några av våra bästa råd för att lyckas med din viktminskning - och få vanor som du kan behålla på lång sikt! För du vet väl att en långsiktig viktminskning är det mest hälsosamma och hållbara? Om inte, läs våra 5 nackdelar med att gå ner i vikt för snabbt.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.