[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

ViktVäktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

Allt om viktminskning | WW ViktVäktarna

Allt du behöver veta om

Viktminskning

Hur fungerar viktminskning?

Det är vanligt att viktminskning upplevs som svårt. Vi letar gärna efter de snabbaste genvägarna för att gå ner i vikt. Din vikt styrs av hur mycket energi du får i dig via mat och dryck, samt hur mycket energi som går åt till dina dagliga aktiviteter och för att reparera och underhålla din kropp. För att lyckas krävs ett underskott av energi (kalorier). Om du äter fler kalorier än du behöver, så kommer du att gå upp i vikt. Äter du färre kalorier än du behöver, så kommer du att gå ner i vikt. Här kommer de bästa tipsen för vad du ska äta och hur du ska träna för att lyckas med din viktminskning. Räkna ut ditt BMI här!

Bästa program för viktminskning

ViktVäktarna har blivit utnämnda till 2023 års bästa viktminskningsprogram av U.S. News & World Report*. Dessa fantastiska topplaceringar återspeglar årtionden av kliniska studier som visar på programmets effektivitet. Det finns ingen bättre tid att bli medlem än nu!

*U.S. News & World Report rankade WW den #1 Bästa Dieten för viktminskning för trettonde året i rad (2011-2023)

Vad ska jag äta
under min viktminskning?

Det är viktigt att äta regelbundet och varierat. Vi guidar dig att äta hälsosamt så att du kan njuta av riktig mat som du gillar medan du går ner i vikt. Varje livsmedel har ett Pointsvärde som är baserat på bland annat kaloriinnehåll, men tar även hänsyn till livsmedlets näringsvärde. Med vårt program äter du en mer proteinrik kost samtidigt som du minskar både ditt sockerintag och det mättade fettet. När sockersuget försvinner är det lättare att äta hälsosammare så att du går ner i vikt, dessutom hjälper en proteinrik kost dig att behålla mättnadskänslan längre.

Håll koll på vad du äter

Det effektivaste sättet för att lyckas med din viktminskning är att hålla koll på vad och hur mycket du äter. Det är lätt att tro att man äter bra men när man skriver upp allt man äter blir det mer konkret och oftast förvånande för många. Med våra smarta redskap är det enkelt att hålla koll på vad du äter. Du söker bara upp maten i vår app eller på webben och lägger in i din checklista. Du ser direkt hur mycket du har ätit och hur mycket du har kvar att äta den dagen - överskådligt och tydligt! 

Hur ska jag träna under min viktminskning?

Motion i samband med hälsosamma matvanor är den perfekta kombinationen för att boosta din viktminskning, få mer energi och må bra. Kroppen är skapad för att röra på sig och motion gör att du sover bättre, äter bättre och blir starkare i kroppen. All motion räknas – vardagsmotionen är kanske den allra viktigaste. Försök att bryta stillasittandet och ta alla tillfällen i vardagen för att röra på dig så ger du din viktminskning en skjuts. 

Detta kan du göra redan idag:

  • Ta trapporna istället för hissen
  • Ta en promenad på lunchen
  • Stå upp vid skrivbordet