Gå ner i vikt snabbt: 15 enkla och effektiva tips | WW ViktVäktarna

Gå ner i vikt snabbt -
15 enkla och effektiva tips

Våra 15 bästa tips för hur man går ner i vikt genom att äta hälsosamt, röra på sig regelbundet och ändra sina vanor.

Vill du gå ner i vikt men vet inte hur du ska göra?

Om du vill se resultat med små förändringar, så ska du ta en titt på de här enkla och effektiva tipsen för att gå ner i vikt. Du vet väl att du går ner upp till 1 kg/veckan med WW ViktVäktarnas program?

Nedan har vi samlat några av våra bästa råd för att lyckas med din viktminskning - och få vanor som du kan behålla på lång sikt! För du vet väl att en långsiktig viktminskning är det mest hälsosamma och hållbara? Om inte, läs våra 5 nackdelar med att gå ner i vikt för snabbt.

Börja med att...

...välja ut 5 förändringar som du är säker på att du kan klara och tillämpa dem den här veckan. Prova sedan med ytterligare fem nästa vecka. Alla tips fungerar inte för alla, så prova dig fram vilket som fungerar för dig. Många små förändringar kan ge stora viktminskningsresultat – och du får ett nytt sundare jag!

två färska gröna äpplen bredvid ett måttband
1. Köp hem bra val och rensa bort dåliga

Det du har hemma är det du kommer äta. Finns det kakor i skåpet är sannolikheten stor att du kommer äta dem när suget slår till. Rensa bort och handla istället hem kycklingfilé, ägg, baljväxter, och mängder med frukt och grönsaker som gör att du alltid har bra alternativ hemma för att äta något hälsosamt.

2. Planera din vecka

Genom att alltid planera maten för veckan redan på helgen är det lättare att göra hälsosamma val. Du gör troligtvis bättre val när du sitter hemma och planerar än när du står i mataffären i rusningstid en onsdagskväll.

3. Goda saker kommer i små förpackningar

Dela kaloririk mat som ost och choklad i mindre bitar. Det känns som att du får mer än det egentligen är.

4. Krydda mer och gå ner i vikt

Bunkra upp kryddhyllan och anrätta en örtträdgård i ditt fönster. Kryddor och örter ger fantastisk smak till maten för inga SmartPoints.

chilifrukter

5. Känn igen kaloririk mat

Vill du på enkelt sätt kunna identifiera mat med mycket kalorier i? Håll ett öga på dessa ord: friterad, gratinerad, panerad, ost, alfredo, krämig, carbonara - och njut i måttliga mängder.

6. Börja långsamt

Om du inte är van vid att äta mycket frukt och grönsaker ska du försöka göra en långsam övergång. Prova att lägga till mer frukt och grönsaker till mat som du redan tycker om. Lägg lite sallad på din macka eller ha frukt i din tallrik med fil.

7. Gör inte andra saker när du äter

Om du arbetar, läser eller ser på TV när du äter lägger du inte märke till vad du äter. Från och med idag, sitt ner, tugga sakta och var uppmärksam på smaker och konsistenser. Du kommer njuta mer av din mat och äta mindre och vips går du ner i vikt!

8. Håll koll på portionsstorlekarna

​Tänk på att en stor tallrik gör att det ser lite ut på tallriken. Om du äter på en mindre tallrik kommer den att se välfylld ut. Fyll halva tallriken med grönsaker så får du en välfylld tallrik utan att det blir för mycket energi, dessutom får du i dig massor med nyttigheter.

9. Välj hälsosamma alternativ

Lär dig att byta ut mindre nyttig mat mot dess mer nyttiga motsvarighet. Hitta alternativ som passar för dig: prova lättmjölk istället för standardmjölk eller ät fullkornsbröd istället för vitt bröd.

10. Ta med lunch till jobbet

Att ta med lunch hjälper dig att kontrollera portionsstorlekarna. Det är också ett bra alternativ till restaurangmat och take-away där det kan vara svårt att hitta nyttig mat (för att inte nämna hur dyrt det är). Ett "gå ner i vikt" tips vi på redaktionen starkt rekommenderar!

11. Våga göra ett aktivt val

Berätta för din svärmor att du inte vill ha en andra portion. Be din partner att sluta ge dig choklad. Tala gott om restaurangen som erbjuder hälsosammare alternativ när du och dina kollegor väljer lunchrestaurang. Prioritera dig själv och berätta för andra att du vill leva hälsosammare för att gå ner i vikt.

Kom igång idag
Varför vänta? Vi har verktygen du behöver för att gå ner i vikt.

Bli medlem från 53 kr/vecka

12. Rör dig lite mer än idag

Om din promenad har blivit för enkel, öka ansträngningen genom att hitta backar. Men lägg in dem i början av promenaden så att du orkar! Att bara lägga in lite extra motion kan gagna din viktminskning. Ta trapporna istället för hissen, eller gå till kollegan istället för att skicka ett mail.

13. Ta dina mått

Du kanske inte är nöjd med dina mått nu, men du kommer vara glad för att du skrev ner dem när du ser hur många centimeter du har blivit av med. Det är ett annat sätt för att se din framgång istället för att alltid titta på vågen. Ibland när inte siffrorna på vågen går ner så gör dina mått det istället.

Med WW ViktVäktarna går du ner i vikt på ditt sätt >>

14. Ha alltid ett bra mellanmål till hands

Mellanmålen du köper i all hast i snabbköpet är sällan de mest hälsosamma. Mellanmål är också viktigt för att fylla på energi mellan måltiderna, kommer du hem jättehungrig från jobbet, är sannolikheten större att du äter för mycket till middagen. Har du med dig en frukt i väskan har du alltid ett bra och hälsosamt mellanmål till hands.

15. Städa din garderob

Detta är ett viktigt steg för att ändra din attityd. Gör dig av med alla de plagg som får dig att se eller känna dig ful. Kasta ut allt som är för stort – ge inte dig själv alternativet att någonsin passa i de kläderna igen. Flytta fram de mindre kläderna för att motivera dig. Snart kommer jeansen som du inte ens ville se innan att passa dig.

50% rabatt i 6 månader!

Passa på att starta din hälsoresa med vårt förmånliga erbjudande!

Medlemskap:
Digital

Du gör hälsoresan på egen hand med hjälp av vår app.


3 mån: 219 kr/mån

6 mån: 139 kr/mån

12 mån: 6 mån á 114 kr/mån + 6 mån á 229 kr/mån

Medlemskap:
Coach + Digital

Du deltar i workshops med coach och får tillgång till vår app.

3 mån: 332 kr/mån

6 mån: 224 kr/mån

12 mån: 6 mån á 199 kr/mån + 6 mån á 399 kr/mån

Medlemskap:
Digital

Du gör hälsoresan på egen hand med hjälp av vår app.


3 mån: 219 kr/mån

6 mån: 139 kr/mån

12 mån: 6 mån á 114 kr/mån + 6 mån á 229 kr/mån

Medlemskap:
Coach + Digital

Du deltar i workshops med coach och får tillgång till vår app.

3 mån: 332 kr/mån

6 mån: 224 kr/mån

12 mån: 6 mån á 199 kr/mån + 6 mån á 399 kr/mån