Framgångshistorier

En investering i sig själv

Sara, -17,9 kg

ViktVäktarna Online passar Sara eftersom hon kan anpassa det till sin livssituation. Inga förbud, mat som passar hela familjen och enkelt att följa, är några av fördelarna för Sara.  

– Jag ser det som en investering i mig själv. Det här är mitt nya jag!

Smarta val

ViktVäktarna har hjälpt Sara att bli mer medveten om vad hon äter. Tidigare kunde hon äta chips, godis och fika dagligen – nu gör hon det fortfarande men i måttliga mängder.

– Det bästa är att man kan äta allt men inte alltid. Jag skulle aldrig klara att följa LCHF eller någon annan diet – jag måste få äta frukt, potatis och pasta. Nu har jag lärt mig vad som är smarta val och har mer kontroll.

Sara har två småbarn och det finns ingen tid att laga specialmat. Som småbarnsmamma vill hon också orka med tempot hela dagen.

– Alla äter samma mat men jag äter mindre portioner. Jag äter också mer regelbundet nu, vilket gör att jag orkar med hela dagen mycket bättre.

För Sara var det en utmaning att hitta en bra fördelning av SmartPoints över dagen eftersom hon äter tidig middag.

– Min frukost består av 0 SmartPoints så att jag istället kan äta något extra efter middagen. Men tack vare det enkla systemet med SmartPoints så fungerar det. Jag skulle aldrig klara av att räkna kalorier.

Noggrannhet lönar sig

Sara hade bestämt sig från början att hon skulle nå sin normalvikt den här gången. Genom att noggrant fylla i appen har hon även fått resultat på vågen varje vecka.

– Det lönar sig i längden att skriva upp allt i appen och vara noggrann med att väga och mäta maten. Jag har gått ner i vikt varje vecka – förutom när jag var på semester en vecka. Men då var inte mitt mål att gå ner så det var enkelt att ta sig tillbaka eftersom det inte blev något misslyckande.

Förutom appen har Sara fått stöd från både från familj och sociala medier.

– Både ViktVäktarnas Community och VV Online är väldigt peppande. Min sambo har varit också varit stöttande och jag får många kommentarer om min viktminskning på jobbet.

Sara före och efter

Saras nya jag

Förutom att Sara har nått sin målvikt upplever hon många andra positiva effekter av viktminskningen.

– Jag är en piggare och gladare person nu. Jag orkar leka med mina barn!

Sara har äntligen hittat en livsstil som fungerar – även i längden.

– Det här är inget jag har gjort bara för en period. Jag kommer alltid ha med mig tänket. Och egentligen är det inte så mycket pengar per månad – det är ju en investering i mig själv!

Saras tips

  • Ge inte upp
  • Väg och mät allt och var noggrann med att skriva in allt i appen – det lönar sig.
  • Belöna inte med mat utan något annat som du mår bra av – det behövs pepp på vägen!