Framgångshistorier

Jennys aha-upplevelser

Jenny, -22 kg

Jenny har provat allt från LCHF till 5:2-dieten och Cambridge.  När hon provade ViktVäktarna och insåg att hon kunde fortsätta äta allt hon ville och ändå gå ner i vikt så kändes alla andra dieter tråkiga.

– Nu kan jag äta mat jag gillar och ändå gå ner i vikt. Det absolut bästa är att ViktVäktarna inte är någon diet, jag kommer alltid vara ViktVäktare!

Jenny hoppade på ett 3-månaders erbjudande och insåg från första veckan att ViktVäktarna var något för henne.

Planering A och O

ViktVäktarna fungerar i Jennys liv som flygvärdinna. I hennes jobb bjuds det mycket godsaker och tidigare har hon inte tänkt på vad hon har stoppat i sig.

– Nu har jag lärt mig att prioritera. Det viktigaste för mig är att planera i förväg så att jag alltid har bra alternativ nära till hands. För att hålla koll på vad jag stoppar i mig är appen sanslöst smart!

Förutom att se till att ha grönsaksstavar och nötter i väskan så lever Jenny efter devisen ”det är en dag imorgon också”.  

– Istället för att förbjuda mig själv att äta den där chokladbiten så tar jag en liten bit och sparar resten till imorgon. Då känns det lättare tycker jag!

Jenny åker ofta på långresor och tycker att det fungerar lika bra att följa programmet då.

– Jag kan t.o.m. gå ner i vikt när jag är på semester!

Jenny före och efter

Energi till nya goda vanor

Jenny började sin viktresa med att endast fokusera på maten men när hon hade gått ner 10 kg var hon redo för att påbörja andra goda vanor.

– Jag har alltid haft en dröm om att kunna springa eftersom det är så lättillgängligt. Jag har verkligen anammat det och springer så mycket jag kan – det kan jag ju göra varsomhelst. Ett hopprep är också bra att ha med sig i väskan.

Viktminskningen har gjort att Jennys hälsa har förbättrats överlag och diverse småkrämpor har försvunnit. Men den största vinsten är all extra energi.

– Jag visste inte att det är så här det ska kännas! Innan kunde jag dra mig för att gå långa sträckor men nu vill jag hitta tillfällen för att vardagsmotionera istället.

Föralltid ViktVäktare

Jenny har några kilon kvar till målvikt men ser inte ViktVäktarna som en diet som hon kommer att sluta med när hon har nått sin målvikt.

– Den största aha-upplevelsen är väl att ViktVäktarna inte är någon diet. Jag har kommit till insikten att ViktVäktarna alltid kommer att finnas med, det är det som är så skönt. Jag äter ju det jag vill nu också!

Jennys bästa tips

  • Planering – när man är hungrig riskerar man att göra sämre val så då gäller det att ha bra val nära till hands
  • Ta en dag i taget, speciellt om man har många kilon att gå ner
  • Det är en dag imorgon också – behöver inte unna sig allt idag