Mimmie är äntligen nöjd med sig själv | WW Sverige

Mimmie, -16,4kg

Mimmie är äntligen nöjd med sig själv

Av: Maria Malmgren

Mimmie försökte gå ner i vikt med träning och 5:2-metoden men ingenting hände. När hon äntligen provade ViktVäktarna gick viktminskningen som på räls.

– Det var mamma som drog med mig till ViktVäktarna när det var Öppet Hus.

Mimmie hade varit överviktig en längre tid och trivdes inte med sig själv.

– Jag gillade inte att bli fotograferad. Nu känner jag mig bekväm framför kameran och är nöjd med mig själv.

Hittat mättnadskänslan

Det största felet som Mimmie gjorde var att hon åt stora portioner och hoppade över måltider.

– Jag åt bara för att jag skulle. Nu har jag insett att jag inte måste lassa upp massor med pasta, ris och potatis bara för att! Istället väljer jag kött och grönsaker som mättar bra. Jag har lärt mig att hitta mättnadskänslan.

Förutom att Mimmie tänker mer på vad hon stoppar i sig och har lärt sig att säga stopp så har hon också hittat nya räddare i nöden.

– Jag ser alltid till att ha bra alternativ till hands. Innan åt jag ingen frukt, men nu älskar jag frukt. Bananplättar och kvarg är min räddning många gånger!

Ett nytt beteende

Den största utmaningen för Mimmie har varit att ändra sitt beteende kring mat.

– Jag har fått lära mig att tänka om, men det är inte alltid så lätt att välja en ViktVäktar-bar istället för en Snickers.

Mimmie tycker att det bästa med ViktVäktarna är att hon kan äta allt, och att hon själv kan välja vad hon vill lägga sina SmartPoints på.

– Det viktiga är att planera – allt som jag stoppar in i munnen lägger jag in i appen.

Mimmie har gått på mötena tillsammans med sin mamma, som även hon har blivit guldmedlem.

– Jag får massor av inspiration på mötena. Min coach Carola sporrar mig jättemycket och alla delar med sig av sina tips.

Hålla vikten

Mimmie känner sig piggare och fräschare än någonsin. För att hitta motivation och hålla sig på banan har Mimmie sina knep.

– Jag försöker att påminna mig själv om var jag har varit, och varför jag inte vill dit igen. Jag vill kunna gå på stranden och känna mig nöjd med mig själv.

Mimmie håller på och utbilda sig till hälsocoach och prioriterar att träna regelbundet.

– Jag vill hjälpa andra och förutom att jag ökar min kunskap kring mat och hälsa så tränar vi en hel del i skolan. Som avslut på viktresan är mitt mål är att göra ”Toughest” i sommar!

Börja med dina smarta val idag