[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

ViktVäktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

Kombinera träning med nyttig mat - och gå ner mer i vikt

Tränar du för att gå ner i vikt så är det egentligen bara en sak som gäller om du vill få ett mer lyckat resultat – och det är att också se över vad du stoppar i dig.
Publicerad 13 september 2019

Kommit igång med träningen? Frustrerad över att inte se snabbare resultat? Det är lätt att tro att vågen ska peka nedåt i samma raska takt som du promenerar, men så fungerar det tyvärr inte. Tränar du för att gå ner i vikt så är det egentligen bara en sak som gäller om du vill få ett mer lyckat resultat – och det är att också se över vad du stoppar i dig. Personer som kombinerar träning med nyttig mat går ner tre gånger mer i vikt än personer som enbart tränar*. 

Här är tre saker att tänka på för dig som vill träna för att gå ner i vikt:

Se över ditt energiintag. Träning förbränner visserligen kalorier – men inte så många som man kan tro. Det är helt enkelt betydligt lättare att avstå från pizzan – eller att ta en slice och nöja sig där – än vad det är att äta hela och sedan försöka förbränna den på löpbandet. Faktum är att det senare är nästintill omöjligt. I vår mat- och träningsapp håller du enkelt koll på din mat och din träning för att hitta en bra balans, och får dessutom tillgång till massor av recept. Med vårt beprövade Pointssystem guidar vi dig till hur du kan göra smarta val och äta mer nyttig mat. 

Ge kroppen rätt energi inför träningen. Oavsett vilken sorts träningsform du gillar behöver kroppen bränsle för att genomföra den. Att inte äta någonting innan träningen är en vanlig fälla, som både leder till minskad energi under träningspasset och risk att du äter för mycket efteråt. Vi på ViktVäktarna® rekommenderar att du äter regelbundet, med tre huvudmåltider och två-tre mellanmål för att du ska hålla dig mätt och belåten samt ha energi för att orka med hela dagen. Perfekt för dig som tränar!

Ge de nya vanorna tid. Din motivation – både vad gäller träning och att börja nyttigare – kommer att gå upp och ner. Det intressanta är att se vad som händer över längre tid. När kost och motion blir en livsstil snarare än ett tidsbegränsat mål kommer du att märka att dina goda vanor föder ännu fler goda vanor. Du hamnar i en positiv spiral där du gör fler och fler hälsosamma val för att du vill, inte för att du måste.

Glöm inte att det är viktigt att ha tålamod och att påminna dig själv om att all sorts träning har positiva effekter långt innan det börjar synas utåt. 

*Franz MJ, VanWormer JJ, Crain AL, Boucher JL, Histon T, Caplan W, Bowman JD, Pronk NP (2007). Journal of the American Dietetic Association, 107, 1755-1767