Foto av Ädelostkyckling från WW ViktVäktarna

Ädelostkyckling

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Otroligt god och smakrik kyckling med ädelost! Salladen med päron till är ett uppfriskande inslag i denna rätt.

Ingredienser

Päron

3 st, hårda

Rödbetor, färska

800 g

Rapsolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

500 g

Paprikapulver

2 tsk

Ädelost 30%

100 g

Fraiche 5%

2 dl

Timjan

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg klyftorna, var sort för sig, på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprika. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form. Mosa osten, blanda med fraiche och peppar. Bred hälften av oströran på filéerna, strö över timjan. Ställ in formen på ett galler ovanför klyftorna. Stek allt ca 15 min. Servera med sallad och oströran som är kvar.