Foto av Ajvarkyckling med fullkornspasta från WW ViktVäktarna

Ajvarkyckling med fullkornspasta

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Läcker kycklinggryta med paprikor, purjolök och squash. En lättlagad rätt som är god till både pasta och ris.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Rapsolja

1 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, röd

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Tomat

2 st

Ajvar relish

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Kycklingbuljong

1 dl

Salvia

1 msk, färsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

300 g

Instruktioner

  1. Koka pastan. Strimla kycklingfiléerna, bryn i olja. Skiva morötter och squash, och skär paprika i tärningar. Strimla purjolök och dela tomaterna i klyftor. Vänd ner morötter, paprika, squash och purjo, låt fräsa ca 2 min. Blanda ner ajvar, grädde, mjölk och buljong och låt allt koka ihop ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg tomatklyftorna på toppen tillsammans med salvia och servera med nykokt fullkornspasta.