Älg- och kantarellgryta
12
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bjud på denna gryta med smak av vilt och full av svamp och härliga rotfrukter. Låt väl smaka!
Ingredienser
Älgstek
400 g
Margarin flytande 80%
2½ msk
Vetemjöl
2 msk
Köttbuljong
5 dl
Enbär
1 msk
Timjan
1 msk, färsk
Lök
2 st, gul/gula
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Palsternacka
2 medelstor(t)/medelstora
Rotselleri
1 bit(ar)
Potatis
800 g
Kantareller
4 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
4 msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Lingonsylt
4 msk